Verrassende frisse gewürztraminer voor bij eten met véél smaak.
Aromatisch en fruitige biologische wijn. Je ruikt lychee en iets bloemigs, maar ook anijs: écht gewürztraminer. Een wijn met power!
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Door z’n opvallende smaak een culinaire wijn, die het lekkerst smaakt bij pittige, aromatische gerechten. Kan dus prima bij een avondje Indiaas of Thais eten. Maar ook bij tomatensoep of goulash. Probeer ook eens met een stukje zoete gorgonzola.
Thais, Indiaans, Indonesisch
Visgerechten zoals tonijn van de gril
Couscous
babi pangan
Goudse komijnkaas, emmentaler of Munster kaas
Gewürzstraminers komen vaak uit de Elzas, maar deze Italiaan is ook onweerstaanbaar. Ik schenk ‘m graag bij een kaasplank.
Sarisa
Vinoloog
Een stukje
achtergrond
Het verhaal gaat dat de gewürztraminer druif vanuit Griekenland in Zuid-Tirol terecht is gekomen, in het Noord-Italiaanse plaatsje Tramin. Gewürz (Duits voor kruidig) + Tramin werd gwürztraminer. Of het helemaal waar is, is de vraag, maar je hebt wél een mooi verhaal als je deze fles ontkurkt. Forchir is bekroond als ‘Ecofriendly Company”. Duurzame wijnbouw dus met een lage impact op het milieu. De naam Glére (perceel in wijngaard) betekent grind.