Een op en top Franse rijke en aromatische viognier.
Viognier zoals-ie hoort: zacht kruidig en bomvol witte perzik. Hoe ouder de wijnranken zijn, hoe beter de kwaliteit van viognier. Na zo’n 20 jaar geven de wijnranken de beste druiven. Deze van wijnbouwer René-Henry Guéry zijn 22 jaar oud. De druiven worden ‘s nachts geplukt om de frisheid te behouden.
Mondgevoel
Super strak
Filmend
Smaakgehalte
Laag
Hoog
Smaaktype
Heel fris
Rijp
Zoetheid
Droog
Zoet
Drinken bij...
Schenk ‘m op een verjaardag als je je gasten wilt verrassen, met iets lekkers erbij. Of schenk hem tijdens het eten, want hij komt goed tot zijn recht met allerlei gerechten.
Thaise keuken
Schaal- en schelpdieren en heilbot
Sticky ribs
Quiches
BBQ
Bij viognier is de temperatuur waarop je ‘m drinkt belangrijk. Hoe kouder, hoe meer textuur er verdwijnt. Hoe warmer, hoe weelderiger. Ik haal de fles uit de koelkast en laat hem dan een half uurtje staan op het aanrecht. Zo vind ik ‘m het lekkerst.
Nick
Illustrator We Share Wine
Een stukje
achtergrond
Knappe jongen die een goede viognier kan maken! De viognierdruif is namelijk niet de makkelijkste, omdat-ie gevoelig is voor ziektes. Daarbij is de oogst vaak klein. En dan is het ook nog eens belangrijk om de druif op precies het goede moment te plukken. Verkeerde moment gekozen? Dan wordt het dat jaar geen lekkere wijn. In de jaren 60 was de viognier bijna uitgestorven, maar gelukkig wordt er weer lekker veel viognier gemaakt tegenwoordig.