Zachte en elegante rioja die gerijpt is op Amerikaans eikenhouten vaten.

Druivenras

Tempranillo, Garnacha

Oogstjaar

2016

Type

Rood

Alcohol

14%

Smaak

Zacht en Elegant

Drink temp.

16 - 18 °C

Streek

Rioja, Spanje

Inhoud

0.75 liter

Classificatie

Rioja DOC

Naam

XIII Lunas Rioja

Producent

Bodegas Fin de Siglo

Deel deze wijn

Z’n fijne tannines, mooie fruitaroma’s en houtrijping maken deze rioja zacht van smaak. Denk rode bes, kersen, toast, kruidnagel en iets aards.

Mondgevoel

Super strak

Filmend

Smaakgehalte

Laag

Hoog

Smaaktype

Heel fris

Rijp

Zoetheid

Droog

Zoet

Drinken bij...

Een rioja die je op een doordeweekse dag prima kunt opentrekken. Ook heel geschikt voor een feestje, brunch of dinch en bij het eten, omdat hij niet al te uitgesproken van smaak is.

  • Tapas

  • Kaas

  • Spaanse rijstgerechten

  • Geroosterde biet, paprika en aubergine

  • Pulled pork

Mij mag je - bij wijze van spreken - wakker maken voor een glas rioja. Ik hou van die rijke, rijpe smaak. In deze proef je de houtrijping niet overdreven terug, waardoor-ie ook heel geschikt is voor als je van wat minder uitgesproken houdt.
Astrid
Copywriter We Share Wine

Een stukje
achtergrond

De Rioja is een gigantisch groot gebied, met ruim 65.000 hectare aan wijngaarden. Het gebied is onderverdeeld in 3 zones: Rioja Alta, Rioja Alavesa en Rioja Oriental. Deze wijn wordt geproduceerd in Rioja Alta. Tempranillo is een typisch Spaanse druif die groeit in o.a. de beroemdste wijnstreken in Spanje zoals in de Rioja. De wijn is gemaakt van garnacha en tempranillo. Dit maakt de wijn toegankelijk en geschikt als borrelwijn. Ook heerlijk voor beginnende rode wijn drinkers.

€ 12,95
1